onsdag den 15. september 2010

Brunsviger

Den KLASSISKE brunsviger, som alle elsker, og bare ikke kan få nok af :)



Brunsviger


Bund
½ l. sødmælk
50 g. gær
150 g. blødt smør
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 knivspids kardemomme
6 stk. æg
ca. 700 g. hvedemel (vigtigst at dejen er lind, ikke tør)

Topping
300 g smør
300 g farin

Mælken lunes til den er godt håndvarm
Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine).
Tilsæt bløde smør og mere mel mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.
En stor bradepande dækkes med bagepapir, og dejen kommes direkte ned i denne.
Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den trykkes ud så den fylder hele formen.
Dejen skal hæve en lille time herefter. Imens forberedes fyldet….
Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den "hævede" dej.
Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne.
Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar