mandag den 8. november 2010

Crossianter til søndag

Ikke noget bedre en crossianter en søndag morgen, jeg er ellers ikke så god til gær-deje, men det lykkedes nu meget godt alligevel denne gang, og det er endda sprunget over hvor gærdet var lavest, og lavet helt uden regler, og bare hået på det gik godt... Og det gjorde det...! Jeg gad nemlig ikke vente på at den skulle hvile, eller hvad der ellers er af de regler som høre sig med at lave rullede gærdeje:)




  • 50 g gær
  • 2½ dl kold mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Ca. 350-375 g mel (7-7½ dl )
    Til indrulning:
  • 200 g smør/margarine
    Æg til pensling
  1. Gæren opløses i mælken.
  2. En kopfuld af melet blandes i med med salt og sukker og æg.
  3. Resten af melet tilsættes, og dejen æltes sammen.
  4. Dejen rulles ud til en aflang plade, og på 2/3 lægges smørret i skiver, så de udgøre en hel "plade", hvorefter det foldes over hinanden 3 gange. Altså den 1/3 der ikke er dej lægges på 1/3 del af smørret, derefter foldes den del der lige er foldet over den sidste 1/3 med smør, såd et er i lag og rulles ud og gentages.
  5. Det overstående gentages 4 gange i alt.
  6. Hvile i køleskabet i 20 minutter, før det rulles ud tyndt ud og skæres i 3 kanter, hvor de hver rulles mod spidsen og lægges på denne, på bageplader med bagepapir og hæver lunt i 30 min. tildækket.
  7. Pensles med sammenpisket æg og bager på nederste rille i Ca. 8 min ved 225°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar