søndag den 24. april 2011

Choko-mousse med mandel-krokant


Chokolade mousse med mandelkrokant

(2 personer)
Mandelkrokant 
50 g sukker
50 g mandler
1 spsk vand


Cognac mousse
100 g mørk chokolade
1tsk smør
1 bæger pasteuriserede æggeblomer(2 blommer)

2 bæger pasteuriserede æggehvider (2,5 hvide)
1 dl piskefløde

25 g sukker
1-2 spsk cognac


Mandelkrokant: Smelt sukkeret og vandet til en gylden karamel. Tilsæt mandler som ristes med i 2-3 min. Hæld det hele ud på bagepapir og lad det afkøle fuldstændigt. Hak med en skarp kniv til groft smulder.
Moussen: Smelt chokolade og smør ved svag varme. Blommer og sukker piskes hvidt. Pisk hviderne stive. Pisk fløden til den danner bløde toppe. Afkøl chokoladeblandingen lidt før den røres sammen med cognac og de piskede æggeblommer. Vend til forsigtigt de stivede æggehvider i og til sidst forsigtigt den letpiskede fløde i. Fordel en smule mandelkrokant i bunden af 2 glas. Fyld op med mousse og pynt med mere krokant på toppen. Stil moussen på køl i mindst 3 timer. Tag moussen ud af køleskabet en halv time før servering.

onsdag den 20. april 2011

Heston Blumenthal's chokolade mousse

Han er fuldkommen fantastisk syntes jeg, og nu hans programmer kører på 3 puls onsdag aften, kan jeg ikke lade være med at se dem...

Glem alt om reglen med, at man ikke må blande chokolade og vand. Heston gør det, og får den skønneste chokolademousse, se bare her.


søndag den 17. april 2011

VINDEREN ER: Annes KageKrummer

Anne fra Annes KageKrummer!

Anne deltager med dette flotte billede min GIVEAWAY omkring royale dåbskager:


KÆMPE tilykke til Anne...

Find flere billeder på hendes blog her...

onsdag den 13. april 2011

GIVEAWAY: Royale dåbskager?

Imorgen er som næsten alle ved, de kongelige tvillingers barnedåb, og alle gætter på navne...
Jeg er interesseret i KAGERNE!

Hermed vil jeg opfordre ALLE til at gå ned til deres lokale bager og tage et billede af hvad netop DIN bager har fundet på, til at fejre tvillingerne dåb med og sende det til mig...

Idenne forbindelse vil der også være en GIVEAWAY imellem dem som selv laver en kage eller tager et billede fra bageren.

Reglerne er enkelte:
Pr. billede giver 1 lod!
Fast læser: 1 lod
Post det på din blog: 1 lod...

Skriv en kommentar om hvor mange lodder du er med på, så trækker jeg vinderen den 17. april.



Disse to er fra: BrooklynCake


Dinoerne her er fra: YouKnowThatBlog.com



Søde tvillinger fra: A Piece of Cake by Daniel


Fundet på Flikr



Kreation fra: Sweetness-and-delight


Send gerne billederne til mig: LR-87@hotmail.com mærk den: Royal barnedåb. og skriv gerne hvor du har funsdet kagen.
Dit navn, link plus billede kommer på min blog...


mandag den 4. april 2011

KageKompagniets kagekonkurrence


KageKompagniet holdte kagekonkurrance....


Ihhh.... KAGE- konkurrance!! Helt deroppe ved Rungsted Kyst! Det var første gang jeg var tildet. Altså kun at se på... Jeg stillede ikke op, jeg havde ikke lige lyst, men måske næste år? Jeg fik i hvert fald lyst til det...!

- Mig selv i færd med at kigge på KageKompangiets udstillingskager -

Der var mange flotte kager, og den ene med flere detaljer end den anden. I alt var der 4 kategorier:
  • Øvede
  • Begynder
  • Børn
  • Smag
I "begynder" vandt denne flotte Disney prinsessekage.
Kagen er delt i 3, nederste del er Askepot, det midterste Snehvide og øverste Tornerose. Meget flot og detaljeret må jeg sige.



I den "øvede" vandt denne kage som er lavet af Birgitte Andersen. Som var andet år og vandt vandrepokalen. Smuk enkel kage, uden for meget voldsom pynt.




I kategorien "Børn" blev denne søde kage med padehatte på... Lavet af Benedicte 12 år



Vinder af kategorien "Smag" blev Bjørn Heerwagen som har sin kage herunder.
Jeg citer herved Kagekompagniet: "Bjørn havde lavet en lækker frisk kage med hindbær, fersken og mango :) "


Jeg måtte desværre gå tidligt, jeg havde ikke tålmodighed til alle de mennesker! Og jeg har det ikke så godt med store "asen-og-masen" skubben... Så jeg nåede ikke at se alle præmie overrækkelserne.. Øv! Men heldigvis kan jeg se det hele på facebook...

Hvis du vil se flere billeder kan du enten trykke HER som er mine billeder fra dagen, eller KageKompagniets facebook side, har også mange flotte billeder.

Er der nogen derude som kender Annette's og Bjørns blog? Så vil jeg nemlig meget gerne vide det.

Kagekonkurrancens billeder...

Jeg BEKLAGER at ikke alle kager er kommet med, men min kamera har det ikke for godt, så en del billeder bliver slettet. Undskyld...













lørdag den 2. april 2011

Bryllupskage til Karin og Rasmus

Så blev det dagen for Karin og Rasmus at skulle giftes... igen. Det blev nemlig gift på rådhuset første gang, men ville nu giftes i kirken så det føles helt rigtigt...


Det første gang jeg laver blomster - og jeg kom faktisk til at knække dem under transporten, så det en hurtigt reparation som blev fremstillet, af æggehvider og flormelis, til at klister dem sammen igen... Nu håber jeg bare det holder!


Orkidéerne skulle være blå, så der var en smule mere sammenhæng mellem de to kager.


Ja de skulle nemlig have 2 kager, samtidig havde de deres dejlige dreng Olliver, som også skulle have sin egen kage, for han skulle døbes... Ligesom en af mine tidligere kager, er denne lånt af Lene's kage-design - hun laver de fantastiske kreative ting!

Chokoladefordrag i Sorø

Chokolade igen... Ja jeg kan lige så godt sige det, jeg har spist chokolade igen!

Min svigerfar var fyr og flamme, da han hørte en lokal chokolade-kunstner skulle holde fordrag på Sorø bibliotek, nemlig "Chokoman" Jørgen Gornitzka - som jeg også havde fornøjelsen af at møde på ChokoladeFestival 2011.


Jørgen lagde ud med at dele chokolade ud, og give en forklaring på billig og dyr chokolade. Vi fik smagsprøver fra Valerona, Toms og Maribou, samt forklaring på hvorfor de er forskellige, med fedtstoffet der er brugt deri, til ristning af bønnerne, og hvad de gør for chokoladen endelig resultat.


Senene mens han lærte os alle om temperering af chokolade, samt lavede fyldte chokolader, fortalte han også om sundheden af at spise mørkt (og kun mørkt!) chokolade. Det godt for hukommelsen, kolesterolsænkende, godt for huden med kakao-smørret, og at chokolade gav fastere bryster (!?!?( øv øv øv... Jeg burde have ung-pige bryster hvis dette var sandt - ellers bør jeg bare spise mere chokolade))


En super smart ting Jørgen havde med sig, var en ske med indbygget termometer, det må jeg altså eje... Normalt har jeg lært at temperer chokolade uden termometer, men det andet var altså smart! Til slut rundede vi af med han åbnede ovre i hjørnet og solgte ud af sine chokolader...

Alt i alt en ret så hyggelig aften sammen med sviger-mekanikken og kæreste!